We willen allemaal een steentje bijdragen aan een beter milieu. We isoleren onze woning en kiezen voor een warmtepomp als dat mogelijk is. Maar wat gebeurt er wanneer we schade hebben, denken we bij de reparatie van schade ook aan het milieu? En belangrijker hoe kunnen we de schade afhandeling milieuvriendelijker maken.
Op het gebied van schade herstellen zijn er nog wel wat stappen te maken. U kunt daar zelf ook aan bijdragen. Het duurzaam herstellen van schade zien we nu af en toe terugkomen bij inboedel- en opstalverzekeringen. Ook bij autoverzekeringen zien we dat er vaker voor een milieuvriendelijkere manier van schade herstellen wordt gekozen.
Na een storm heeft u waterschade in huis. Duurzaam schadeherstel kan in dit geval vaak goed toegepast worden. Als voorbeeld kunnen we nemen dat uw parketvloer schade heeft opgelopen door het water. In plaats van de hele vloer vervangen kunnen de vierkante meters die schade hebben worden vervangen. Dit is veel duurzamer dan het vervangen van de vloer in de gehele ruimte. Ook bij het repareren van schade aan bijvoorbeeld een stenen aanrechtblad is dit goed toe te passen. Plaatselijk repareren in plaats van in zijn geheel vervangen is veel beter voor het milieu. Door de goede technieken zijn deze reparaties onzichtbaar en minder ingrijpend.
Bij autoschadebedrijven wordt er veel meer gewerkt met deelreparaties. Waar vroeger de gehele bumper vervangen werd bij een deukje probeert men nu de bumper uit te deuken en de krassen weg te poetsen om zo de lak te behouden. Daarbij wordt er bij auto’s steeds meer gebruik gemaakt van gerecyclede onderdelen.
Steeds meer verzekeraars werken inmiddels samen met schadeherstelbedrijven die kiezen voor een duurzame deelreparatie en milieuvriendelijke manier van repareren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om te kiezen voor een verzekering die kiest voor duurzaamheid? De adviseurs van Frisia Verzekeringen vertellen u er graag meer over. Zo wordt kiezen voor duurzaamheid ook belangrijk bij de keuze voor een verzekering.